1965 års konfirmander jubilerade i Gagnefs kyrka och församlingshem.
Foto: Gagnefs pastorat

Konfirmander jubilerade

Återträff för 1965 års konfirmander i Gagnefs församling.

12 var de som valde att komma på konfirmandjubileum den 5:e juni i år. Konfirmanderna gick fram i Gagnefs kyrka den 6 juni 1965. Jubileet började i kyrkan, där vi firade mässa tillsammans, under rubriken "Kallad till Guds rike".

Mässan utgick från Psalm 200 ”I denna ljuva sommartid” vers 5:

Ack, är det redan här så skönt
på denna jord, så härligt grönt,
hur skall det då ej bliva
i himmelen, där Gud berett
vad ingen här i världen sett
och ord ej kan beskriva.

Vi frågade oss om man måste vara sjuk för att vara frisk i dagens samhälle och Jesu ord talade till de församlade i Mark 2:17: ”Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare” och vi konstaterade att visst kallar Gud alla, men det kanske inte är så lätt att höra Jesus kallelse när man är på gymmet eller hektiskt arbetar. Jesus kallar nog inte via Facebook. Det kanske är lättare att höra Guds röst när matbordet gapar tomt, plånboken är tom och livet är en kamp både psykiskt och fysiskt.

Eter mässan samlades jubilarerna i Ottiliasalen och intog smörgåstårta och prinsesstårta. Under kaffet fick var och en berätta hur livet efter konfirmationen sett ut. Det konstaterades att de flesta valt att stanna kvar i Gagnef. Några hade begett sig ut i världen i sin ungdom, men återkommit till den plats som hos alla var kär, platsen som om sommaren kan liknas vid en grön äng strax utanför himmelrikets port.

Josefin Rådbo
Präst i Gagnefs församling