Floda kyrka.
Foto: Charlotta Rådman Frans

Fest i Floda kyrka

Flodas nya kantor Liselotte Ambjörn välkomnades den 15 maj i samband med söndagsmässan. Samtidigt avtackades Maj-Karin Arnberg, Anette Sund och Torbjörn Rönnbäck som vikarierat som körledare och kyrkomusiker.

Komminister Christina Dalberg och vik. kyrkoherde Fredrik Lautmann ledde mässan. Totalt var det nästan 70 personer i kyrkan.
Kyrkokören, Campanulakören samt Alla kan sjunga-kören medverkade under ledning av Maj-Karin Arnberg och Anette Sund. Stina Andersson sjöng Idas sommarvisa till ackompanjemang på piano av Anette Sund. Nyanställda kantorn Liselotte Ambjörn premiärspelade till psalmerna på orgeln.

Liselotte välkomnades med blommor. Samtidigt avtackades Maj-Karin Arnberg som varit ledare för Kyrkokören, Anette Sund som varit ledare för Campanulakören och Torbjörn Rönnbäck som vikarierat som musiker.

Liselotte Ambjörn, tillträdde tjänsten som kantor i Floda församling den 15 maj.
Liselotte Ambjörn. Foto: Thomas Dolk

I mässan deltog även 50 års-konfirmander i en jubileumsträff. De åt lunch tillsammans i församlingshemmet. Lunchen, liksom kyrkkaffet som dukats upp i anslutning till mässan, serverades av husmor Marianne Ihlis. 

 

Christina Dalberg avtackar församlingens vikarier Maj-Karin Arnberg, Torbjörn Rönnbäck och Anette Sund.
Foto: Thomas Dolk