Kors i fönster

En hälsning från din kyrkoherde

Margareta passar på att skicka en hälsning till dig!

En påskhälsning från Din kyrkoherde

Oj, så mycket som snabbt har förändrats.

Inte anade vi för några månader sedan att våra äldre skulle få sitta i karantän, att vi inte skulle få träffas och samlas till olika evenemang och trevligheter som vi är vana vid.

Det är många av oss som tycker det är jobbigt att förändra sina liv på det här sättet. Kanske känner Du Dig ensam eller orolig och vill ha någon att prata med. I kyrkan finns både präster och diakon och diakoniassistenter som tycker om att Du hör av Dig och pratar en stund. Det behöver inte vara något stort och märkvärdigt, det kan bara vara skönt att få prata en stund med någon.

Vi har blivit beroende av varandra på ett nytt sätt. Om du behöver hjälp med att handla mat eller gå till apoteket får Du också tala med Noomi Bjurén Grönberg 070-591 24 48, Ingrid Nilson 070-416 00 33 och Carina Liss 073-042 08 19 så hjälper de Dig att få hem mat-och apoteksvaror.

Vi får visa vår omtanke om varandra på nya sätt genom att inte ta i hand eller kramas när vi ses. Det känns ovant och lite taffligt men vi hittar nya sätt att nå fram till varandra.

Mitt i Coronakrisen infaller Påsken. Vi får lyssna till berättelserna om Jesu sista dagar i Jerusalem och hur han dog på korset. Men påskberättelsen slutar inte med förnedring och död. Berättelsen visar på vägen genom död, sorg och förtvivlan till uppståndelsen. Det är det vi får fira på Påskdagen. Där möter oss Jesus på andra sidan graven. Uppståndelsen kan ha flera olika betydelser i våra liv.
Det kan var en uppståndelse från något svårt som inträffar i livet, sjukdom eller kris. Det kan också vara uppståndelsen till ett evigt liv i gemenskap med Gud och alla de som gått före oss. Döden är inte slutet på våra liv utan en övergång till ett evigt liv hos Gud. Det påskens budskap som ger hopp och förtröstan.

Under stilla veckan, veckan före Påsk kan Du se påskens berättelse från våra kyrkor/ församlingshem med våra egna präster och musiker. Du hittar dem på Facebook och på hemsidan:
http://www. Svenskakyrkan.se/gagnef

Jesus hälsar till oss och säger: ”Jag är med er alla dagar”

 

Glad Påsk!

önskar Margareta Carlenius
Din kyrkoherde