Drop in i Gagnefs kyrka

Vigsel och/eller dop på Alla hjärtans dag 14/2.

Går ni i dop- eller giftastankar eller vill ni förnya era vigsellöften? På Alla hjärtans dag torsdagen den 14 februari kl. 16.00-21.00 ordnas ”drop in” i Gagnefs kyrka!

Återigen erbjuder Gagnefs pastorat par att komma till kyrkan för att på ett enkelt sätt låta viga sig. Här finns även möjligheten att låta döpa sig själv eller sitt barn, eller förnya sina vigsellöften.
Bröllop och dop kan innebära mycket arbete och höga kostnader. En vigsel eller ett dop under Alla hjärtans dag i Gagnef är både enkelt och kostnadsfritt. Men det är inte mindre stämningsfullt eller personligt för det!
Hur går det hela till?
Man kan anmäla sig i förväg, men det är inget krav. Det är bara att komma till kyrkan.
Prästen håller ett kort vigsel- eller dopsamtal innan det är dags för själva akten. Tidigare år har det hänt att föräldrar gift sig samtidigt som de döper sitt eller sina barn.
Måste man vara medlem i Svenska kyrkan?
Vid vigsel, måste minst en vara medlem i Svenska kyrkan. Man kan bli medlem genom att fylla i en blankett på plats den 14/2, eller genom dop. Dopet är alltid medlemsgrundande.
Måste man vara uppklädd?
Klädsel bestämmer man själv. Tidigare år var vissa par uppklädda medan andra tonade ner just den biten.
Kan man ha släkt och vänner med sig?
Självklart kan man det!
Kan man själv bestämma vilken musik som spelas?
Absolut! Det finns musiker på plats i kyrkan under hela dagen/kvällen och de spelar gärna. Vid speciella önskemål kan man ta kontakt med kantor Anders Inge 0241-621 08 i förväg. Det finns Spotify i kyrkan för den som önskar inspelad musik.
Går det att ordna något ätbart i samband med vigsel- eller dopakten?
Församlingen bjuder samtliga dop- och vigselfamiljer på tårta och kaffe/saft i kyrkan.

Är det något annat man måste tänka på?
För att kunna gifta sig måste man ha med en hindersprövning som man enkelt beställer från Skatteverkets hemsida (www.skatteverket.se). Denna gäller tre månader från beställningsdatumet.
Vilka präster är det som är i tjänst den här dagen?
Josefin Rådbo är i tjänst hela eftermiddagen/kvällen. Vill du ha kontakt med henne innan, är det bara att mejla eller ringa. 0241-623 04, josefin.radbo@svenskakyrkan.se

Om man vill anmäla sig i förväg till drop in-vigsel eller dop – hur gör man?
Ring 0241-610 12 (telefontid måndag-fredag 12.30-15.30) eller mejla gagnef.pastorat@svenskakyrkan.se