Barnlördag i Orsa.
Foto: Anna-Karin Lisell

Barnkördag i Orsa kyrka

"Alla var helnöjda med dagen!"

Nästan 60 barn var samlade i Orsa kyrka lördagen den 1 april för att öva och framföra "Luthers ungar", en musikal som Karin Runow har skrivit inför Luther-året.

Barn från Idre, Mora, Orsa, Falun, Mockfjärd och Arboga sjöng under ledning av Anna Kjellin, Falun. En trio kompade på piano, gitarr och bas.

Musikalen handlar om Martin Luther, hans fru Katarina och deras barn. Sångerna handlar om olika händelser i familjens liv. Ett exempel: På torget träffar Luthers barn vuxna och andra barn som skvallrar och viskar "Det är inte säkert sant. Jag säger bara vad jag hört. Men om du lovar mig att hålla tyst, och inte säga något knyst, ska jag säga vad jag vet, fast det är en hemlighet.". En sång lika aktuell idag i vår tid.

En annan sång handlar om mamma Katarina då hon och hennes nunne-kompisar lämnade klosterlivet och smugglades ut ur klostret i silltunnor.

Mockfjärds Barnkör och Ungdomskör var sologrupp i en sång om dåtidens aga: "Hur kan det vara så?"

Tio barn/ungdomar och fyra vuxna från Mockfjärd var med på Barnkördagen, som var en heldag med mycket sång, mat, tipspromenad, konsert och annat skoj. Alla var helnöjda med dagen! 

"Ung kyrkomusik i Västerås stift" var arrangör.

Anna-Karin Lisell, körledare och kantor i Mockfjärds församling