Verksamhetsinfo! Med anledning av Covid-19

Här finns information om gällande restriktioner i Frustuna församling. Om hur vi hanterar antalet besökare i gudstjänst, dop, vigslar och begravningar. Och nu äntligen firar vi Mässa Frustuna kyrka kl.11.

Frustuna församling anpassar sin gudtjänster och verksamheter efter myndigheternas rekommendationer som rör Covid-19.

Med kort varsel kan vi behöva göra förändringar. Gå därför in och läs här på hemsidan då och då för att hålla dig uppdaterad.

Detta gäller följande i Frustuna församling:
Generellt gäller 2 meter mellan sällskap då psalmsång förekommer enligt region  Sörmland. Ett sällskap får vara max 8 personer som sitter tillsammans, 2 meter mellan varje sällskap. Följ instruktionerna i kyrkan. Gå direkt till  anvisad bänkplats och dröjd dig inte kvar i gången/vapenhuset.

• Mässa firas på söndagar i Frustuna kyrka med ca 50 deltagare.
  • Förrättningar såsom dop, vigslar och begravningar i Frustuna kyrka, ca 50 besökare på anvisad plats, 2 meter mellan sällskapen. Markeras med änglar/psalmbok/program. Förrättningar i Kattnäs kyrka och Torsåkers kyrka, placering i varannan bänk familjevis. Ca 20 personer.
  • Musikgudstjänster/konsert, inomhus i Frustuna kyrka: 50 besökare på anvisad plats.
  • Frustuna församling upplåter Frustuna prästgård/verandan till dopkaffe på helger från och med Oktober. Begravningskaffe i prästgården går inte att boka denna höst lokalerna nyttjas av personalen under veckorna

Tyvärr har vi inte möjlighet att tillhanda lokal för minnesstund i något av våra församlingshem, se ovan. Hålls minnesstunden på restaurang gäller samma regler som för ordinarie gäster, max åtta  personer vid ett bord och 1 meters avstånd mellan borden.

Vi anpassar verksamheten efter gällande restriktioner, så fortsätt följa gällande restriktioner, håll avstånd, visa hänsyn och omsorg.

Välkomna!

Snabba tips för att undvika smitta
Vi vill påminna om att myndigheternas främsta råd för att undvika smitta är att:

- Kom bara om du är helt frisk!
- Håll avstånd
- Handsprit finns i våra lokaler
- Munskydd får fortsatt gärna användas
- Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten