Pilgrimsvandring

Välkommen på pilgrimsvandring i och runt Gnesta. Pilgrimer trampar upp stigar åt varandra, både inre och yttre. Och nu trampar vi upp nygamla stigar kring Gnesta. Gamla promenad- och vandringsstigar fylls med nutida pilgrimers tankar och erfarenheter.

Det finns lika många motiv till att pilgrimsvandra som det finns pilgrimer. Många går för att koppla bort allt som hör arbete och vardag till, för att bearbeta livsfrågor, att möta sig själv, för gemenskap och för att söka Gud i sitt liv.

Att vara pilgrim är urmänskligt – att vara till, röra sig och mogna. Vi söker rytm i våra liv, omorienterar oss i mötet med andras och våra egna erfarenheter. Målet är både vägen, mötena och slutdestinationen.

Vi kommer att erbjuda fler vandringar under året med olika teman och fortsätta bygga upp ett långsiktigt arbete.

Välkommen!

Vi söker volontärer som är intresserade av att vara med och planera och leda vandringar. Håll utkik på hemsidan. Intresseanmälan till Jennie Högberg , se kontaktuppgifter nedan.

Info och anmälan:

Anmälan till mig på e-post eller telefon/sms, fn max 8 deltagare plus ledare pga pandemiläget. Uppdateras efter hand.

Kläder efter väder. Bra skor. Vi går även på asfalt så tänk på att ha skor med bra sula.

Ta med matsäck. Både mellanmål, lunch och fika. Lunchen äter vi ganska sent på sträckan, det är därför bra att ha med mellanmål.

Hundar är välkomna om de tolererar andra hundar och människor och förutsatt att ingen deltagande människa är hundrädd. Meddela i förväg om du vill ta med din hund eller om du är hundrädd.

Kommande vandringar

10 Juli OBS! Flyttad från den 3 juli
kl. 09.00 – 14.30
Vi samlas utanför Frustuna Prästgård kl 10.00. Medtag matsäck.

Ledare Jennie Högberg

21 augusti

Samling vid Kattnäs kyrka kl. 10.00
Heldagsvandring, ca 20 km, I samverkan med Daga församling.
Ledare: Pär Friberg och Ragnhild Carlström
Tema: bekymmerslöshetspärlan och gröna hemlighetspärlan i Frälsarkransen.

Info och anmälan: Pär Friberg par.friberg@svenskakyrkan.se eller 076-145 70 73

Jennie Högberg