Kyrkoherde

Lena flyttar hem till Umeå, vi söker ny kyrkoherde. Vill du anta utmaningen att leda Frustuna församling?

Frustuna församling söker Kyrkoherde


Lena Fagéus flyttar "hem" till Umeå och församlingen söker nu en ny kyrkoherde.

”I snart sex år har jag haft världens bästa jobb. Nu är det dags för mig att gå vidare. Men det kanske är dags för Dig att ta vid när jag lämnar. Kreativitet och glädje är ord jag tänker på för att beskriva arbetet i Frustuna församling. Engagerade medarbetare med hög kompetens gör att det vi åstadkommer tillsammans överraskar och hittar nya vägar. Samtalen som för till djupen finns som ett klimat, både mellan medarbetare och gentemot församlingsbor. Att arbeta i den här miljön är fantastiskt! Den som får bli kyrkoherde i Frustuna församling är att gratulera. Kanske är det du?!”

- Lena Fagéus


Här finner du en församling som brinner för hållbarhet både hos människor och i skapelsen. Vi har en rik och livaktig verksamhet som når många i alla åldrar, med särskilt fokus på barn och ungdomar, och har under några år drivit projekt för att främja barn och ungas psykiska hälsa. Det finns ett gott samarbete med skola, kommun och kommunens andra församling Daga.

Vi är mycket stolta över att driva ett gediget miljöarbete och är den första församlingen att miljödiplomeras i Strängnäs Stift. Vi vill fortsätta på hållbarhetsspåret och utveckla oss till en självklar del av ett hållbart samhälle.

Vår utmaning är att bli en självklar del av församlingsbornas vardag. Att bli allt mer synliga i samhället.

Till din hjälp finns ett kreativt och engagerat arbetslag med både bredd- och spetskompetens. Arbetslaget består av 18 personer. Här prioriteras en god arbetsmiljö och möjligheten att utvecklas i sin tjänst. Förtroendevalda, kanslichefen och kyrkoherden arbetar nära tillsammans med att leda församlingen. Kanslichefen har ansvar för kyrkogårdar, fastigheter och kansli och arbetsleder medarbetarna inom dessa respektive områden.

Frustuna är en församling som ligger precis på gränsen mellan stad och land. Tåget tar oss på ca 40 minuter in till Stockholms centrum. Det är nära till flera städer t ex Södertälje, Strängnäs och Nyköping och samtidigt är det genuint lantligt.

Vi söker dig som:
- är trygg i kyrkans tradition men samtidigt öppen för förändring, du ser mässan som församlingens hjärtpunkt. I din närhet skapas förutsättningar för människor att växa.

- har lätt för att skapa förtroende och intresse hos ortsbor och nå dem oavsett bakgrund och kyrkvana.

- är tydlig och närvarande i ditt ledarskap, med en ledarstil som entusiasmerar och engagera såväl personal som ideella.

- givetvis är du prästvigd och har godkänts på behörighetsgivande kyrkoherdesutbildning

Du har ditt tjänsterum centralt i Gnesta på Tingshusgatan 12. Körkort är ett måste och även tillgång till bil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och CV till
Frustuna Församling
Frustuna Prästgård
646 91 Gnesta
alt.
frustuna.forsamling@svenskakyrkan.se

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor?
Hör av dig kyrkofullmäktiges ordf. Siv Andersson tel. 070- 425 32 95 eller kyrkorådets vice ordf. Kurt Cedergren tel. 070-886 13 98

Facklig företrädare:
Kyrk A Martin Öhman tel. 072-730 08 70 eller martin.n.ohman@svenskakyrkan.se
Vision Gunilla Kåhlman tel. 0150-772 43 eller gunilla.kahlman@svenskakyrkan.se

Vi avböjer vänligen men bestämt rekryteringsföretag att kontakta arbetsgivaren med erbjudanden rekryteringshjälp