Livsviktigt

Välkommen till LIVSVIKTIGT,  en serie föreläsningar och workshops under våren.

VÅRA KÄNSLOR KRING KLIMATET
Workshop med Ajla Stenholtz, psykolog.
8 mars 19.00 i Tingshuset, Gnesta.

FRED MED JORDEN – FRED MED OSS SJÄLVA
Med Pia Rantanen. Beteendevetare & Ekopedagog
5 april kl. 19-20.30 i Tingshuset.

Personlig förankring i mötet med oss själva.
I tider av förändring, förvirring och stress

Den goda cirkeln
Vi provar att mötas i en cirkel, där var och en säger det som behöver/vill sägas. Detta är en annat sätt att möta förändringarna i världen och i oss själva. Detta är ännu viktigare än någonsin efter de här senaste åren.

Hur hänger ekopedagogik, naturens rättigheter ock kyrkan samman?

Vi avslutar med en tacksamhetens meditation som en kärlekshandling till oss själva.

Är du nyfiken på de här frågorna - Varmt välkomna

Det kommer att finnas varm dryck och lite tilltugg

10 maj 19.00 vid Frustuna kyrka.
Pia Rantanen.
”Fred med jorden – Fred med oss själva -
Förändringsresan” .

Kvällens värd: Pia Karlsson Rantanen, beteendevetare och ekopedagog. ”Ekopedagogiken vill bidra till en frigörelse, människor såväl som djur och natur – allt levande, från fördomar, påbud, förutfattade meningar, regelverk. Vi är alla fria individer, vi är alla värdefulla och gör skillnad – som bidrar till helheten. Vi begränsar oss många gånger och
förminskar vår egen betydelse. När vi i själva verket är oändligt värdefulla”

Kvällens upplägg: Meditativ vandring längs ”den läkande vandringen” nedanför Frustuna kyrka. Samtalen kan komma att kretsa kring några av de ekopedagogiska förhållningssätten, t.ex. Relationell omtanke. Kulturellt berättande. Mångfaldens rikedom. Vi avslutar framför brasan, med ett samtal över intryck, känslor och tankar som väckts under vandringen genom de tre rummen.

Platsen: LÄKANDE VANDRING
Läkande trädgårdsvandring är en del av miljön omkring Frustuna kyrka och Prästgård. Den följer strandlinjen och har tre ”rum” som gestaltas i tre olika skulpturer. Rummen och gångstigen gestaltar den process som vi går igenom när livet går sönder. Frustuna församling bjuder in till denna vandring, med en förhoppning om att allt fler ska hitta till denna fina plats med de tre olika skulpturerna. Vid egna promenader eller vid behov av att uppleva och reflektera över dessa tre olika teman. Tag gärna med dina vänner och erbjud dem samtal och möten, framöver, kring de viktiga frågorna i våra liv. En mötesplats för framtiden, för genuina möten om livsviktiga samtal.

Välkomna till en härlig kväll, med samtal och möten – det har aldrig varit viktigare än nu!