Inbjudan till Konstprojekt

Välkommen att delta i Frustuna församlings konstprojekt under 2018 som är en del av en konstrunda i Strängnäs stifs domkyrka, Vansö kyrka och Mariefreds kyrka.

Under tiden 17 juni - 25 augusti 2018 visas konst i Vansö kyrka, Mariefreds kyrka, Frustuna kyrka och Strängnäs domkyrka i en gemensam konstrunda.

Olika lokala konstnärer ställer ut i de tre mindre kyrkorna och dessa utställningar speglas i domkyrkan med något konstverk från den aktuella utställningen, något föremål från och information om kyrkan.

Det vi i Frustuna församling frågar efter är att få ställa ut tre modeller för en tänkt utsmyckning av Frustuna kyrkas "Läkande vandring" som är en promenadstig längs vattnet nedanför kyrkan. Vi vill att ditt verk ska gestalta våra tre ledord; Förtvivlan, Tröst och Hopp.

Foto: Ulrika Rix

I första steg inbjuds alla intresserade konstnärer, som bor och verkar i Gnesta kommun, till att lämna en intresseanmälan. Intresseanmälan ska lämnas senast 28 februari 2018. I intresseanmälan ska lämnas en detaljerad beskrivning av vad du vill göra, samt bifogat ett CV som berättar om tidigare uppdrag och visar vem du är som konstnär. Konstnärer i Strängnäs stift är också välkomna med sin intresseanmälan.

Skicka till:

Frustuna församling