Var blommar fridens stängel

Konsert med Triakel i Norderö kyrka 22 maj. Fullbokat. Ingen plats kvar. Ny chans i sommar under Musikdagarna. Håll utkik för mer information inom kort.

FULLBOKAT Ingen plats kvar. Ny chans kommer i sommar under Musikdagarna. Mer information om Musikdagarna kommer inom kort.

Visor efter Thyra Karlsson. Konsert med Triakel. 

Drömmen om en skiva.

Thyra Karlsson (1912-2001) från Alanäs är en av Jämtlands och Sveriges främsta inom folklig vissång. Hennes dröm var att ge ut en skiva. Att på det sättet föra sångerna hon sjöng vidare. Det blev aldrig så. Förrän långt senare. Thyras dotter har gett ut en CD med arkivinspelningar och nu, på albumet ”Thyra” tolkar Triakel sina favoriter. Ett personligt urval bland de hundratals traditionella visor som finns samlade efter henne på Svenskt Visarkiv i Stockholm. En lantflickas klagan, Fridens stängel och Tusen tankar. 
Visor om kärlek, längtan och sorg om vartannat. Allt med Triakels omisskännliga uttryck format av tjugo års samspel i sättningen tramporgel, fiol och sång. Lågmält men laddat.

Thyras sånger har följt Triakel genom åren och hennes sorgsna version av kärleksvisan Tusen Tankar har blivit något av bandets signaturmelodi. Via Triakels utgivning har den även nått och framförts av en stor mängd andra artister, däribland Kronoskvartetten, en av världens främsta stråkkvartetter. 

På förra plattan tog Triakel sig an en äldre tradition med Ulrika Lindholm. Visorna efter Thyra Karlsson har en något modernare känsla och inte sällan med den innerliga svärta och stora vemod som Triakel gjort till sitt signum.

  • Expedition Frösö Sunne Norderö församling

    Expedition Frösö Sunne Norderö församling

    Mer om Expedition Frösö Sunne Norderö församling

    Post- och besöksadress: Fjällgatan 4C,832 42 FRÖSÖN