Frösö Sunne Norderö församling

Kontakt

Frösö Sunne Norderö församling Besöksadress: Fjällgatan 4 C, 83242 Frösön Telefon: +46(63)161150 E-post till Frösö Sunne Norderö församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Organist 100 %

Ansökan senast 17 november.

Vår organist Mirella lämnar oss i vinter och vi söker nu en ersättare med huvudsaklig tjänstgöring på Frösön. Som organist i vår församling blir du en del av ett arbetslag på 28 personer med en god blandning av både kön, ålder och hur lång tid vi har arbetat i församlingen. Du kommer att ha tre musikerkollegor och ditt huvudsakliga arbetsområde blir på Frösön, men du tjänstgör även i övriga delar av församlingen ibland.

Du:

• har organistexamen eller motsvarande kompetens.
  • har god erfarenhet av att leda kör och brinner för kyrkomusiken.
  • är en utpräglad samarbetsmänniska som med glädje deltar i stort som smått i församlingslivet. Flexibilitet och lyhördhet är premierade egenskaper.
  • känner dig buren av kyrkans tro och värderingar. Du är förstås medlem i Svenska kyrkan.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• gudstjänster och kyrkliga handlingar i församlingens olika kyrkor, med Frösö kyrka och Hornsbergskyrkan som särskilt ansvarsområde. Sommartid förekommer det många vigslar i Frösö kyrka.
  • körverksamhet. Församlingen har många körer för olika åldrar, men ditt ansvar är i första hand att utveckla den vuxenkör som har en mer klassisk inriktning. Du kommer att ha mycket fria händer i detta utvecklingsarbete.
  • ansvar tillsammans med musikerkollegorna för musikgudstjänster och konserter i församlingen, varav sommarmusikfestivalen Frösö Musikdagar utgör en del.
  • medverkan vid luncher och andra trivselträffar.
  • musik vid andakter på äldre-/serviceboenden i närområdet.
  • instrumentvård.

Det finns utrymme i tjänsten för att utveckla egna musikaliska projekt och initiativ, men samverkan med församlingens övriga musiker är en viktig del. Planering och budget är gemensam. Vi eftersträvar ett rikt och varierat musikliv i församlingen.

Tjänsten tillträds efter överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev ska vara församlingen tillhanda senast 2017-11-17. Ange löneanspråk i din ansökan.

• Epost: Håkan Toresson
  • Postadress: Frösö, Sunne, Norderö församling, Fjällgatan 4 C, 832 42 Frösön

I samband med anställningsintervju kan du bli ombedd att provspela.

Upplysningar ges av kyrkoherde Håkan Toresson:

• 063-16 11 55

Epost: Håkan Toresson

Fackligt stiftsombud KMR: Lena Severin

• 070-14 03 76, 063-77 90 86
  • lena.severin@kmr.se

Frösö, Sunne, Norderö församling är ett pastorat beläget vid Storsjön, mitt i vackra och fjällnära Jämtland. Frösön är på gångavstånd från Östersund och i området finns ett rikt kulturliv.

Frösö kyrka
Frösö kyrka Bild: Jenny Michanek

Frösö kyrka är en av Sveriges populäraste vigselkyrkor och ligger naturskönt beläget med utsikt över Oviksfjällen och Åreskutan. Här ligger också tonsättaren Wilhelm Peterson-Berger begraven, och hans hem Sommarhagen finns ett stenkast från kyrkan. Sommartid rör det sig många turister här och församlingens sommarmusikfestival, Frösö Musikdagar, är mycket uppskattad.

På Frösön ligger också Hornsbergskyrkan, som även inrymmer expedition och samlings-/verksamhetslokaler. Hornsbergskyrkan är en klosterlik modern kyrka i Frösö centrum, byggd på 60-talet. Kyrkorummet är sparsamt utsmyckat och har en lång efterklang.

Hornsbergskyrkan
Hornsbergskyrkan Bild: Jenny Michanek