Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Samtal och stöd

Att ibland kunna ta hjälp och stöd av andra är en styrka. Att vara förälder och livspartner är kanske det viktigaste vi kan vara i livet men också ibland det svåraste.

Därför vill Fresta församling vara ett stöd för dig/er och er familj genom att erbjuda familjerådgivning i samarbete med S:t Lukasstiftelsens legitimerade familjerådgivare.

Att vara människa innebär att vi någon eller några gånger i livet hamnar i kris. Det kan vara separation, dödsfall, arbetslöshet, psykisk sjukdom eller någon annan faktor som utlöser krisen. Då vill vi kunna vara ett stöd för dig i den situationen genom att erbjuda samtalsstöd i samarbete med legitimerade terapeuter eller psykologer.

Familjerådgivning och samtalsstöd är kostnadsfritt upp till 3 samtal för dig som bor i församlingen och kan bokas på olika platser runt om i Stockholm. Inom 14 dagar bör du kunna få en tid. Vill du boka tid så ringer du eller mailar till Håkan Simonsson kyrkoherde.

Ibland kämpar vi med existensiella frågor; skuldkänslor eller skam kan drabba oss eller en känsla av längtan efter mening i livet. I samband med dödsfall av en anhörig kanske vi vill prata av oss eller så vill vi bara tala med någon som kan förstå och lyssna. Vi vill då att du ska veta att präster och diakon i Fresta församling också bedriver själavård. Man talar då om det man anser viktigt. Om man vill finns också möjlig till bikt när man vänder sig till en präst och beskriver det man vill ha förlåtelse för. På guds uppdrag kan då prästen ge förlåtelse. Präster och diakon kontaktas på telefon eller mail. Låt oss tillsammans bära varandra på livets väg.

Håkan Simonsson kyrkoherde