Samverkan företag

Väsby Promotion

Fresta församling välkomnar Väsby Promotions medlemmar till ett antal frukost/lunchträffar med föreläsning. Föreläsningarna berör skilda ämnen men har alla sin grund i filosofi och teologi. Platsen är Fresta prästgård.

Idylliskt vid Fresta prästgård. Bild: Mimmi Kilander

Du kan bli vad du vill!

Torsdag 26 september
i Fresta prästgård kl 7.30 -9.00

I vår tid sägs det att vi kan bli det vi vill - att utveckling är att förändras och bli någon annan. Dagens morgonföreläsning handlar om skillnaden mellan fri vilja och vår möjlighet att välja och om att utveckling är att bli mer av oss själva.
Med hjälp av filosofin och teologin tittar vi på vår tid och dess psykologiska och socioekonomiska förklaringsmodeller för att ge oss möjlighet till ett bredare perspektiv på livet.
Håkan Simonsson, kyrkoherde.

Tid: Vi bjuder på kaffe/thé och frukostfralla från 7.30 med möjlighet till arbetsmingel.
Avrundning och eftersnack 8.30-9.00
Plats: Fresta prästgård, Borgby i Bollstanäs. För vägbeskrivning se kartlänk längst ner.

Terrorism i religionens namn

Måndag 28 oktober - en lunchföreläsning
Fresta prästgård 11.30 - 13.00

Hur kan vi förstå religionen som fenomen i politiken och samhällslivet i en tid då den gör comeback? Förstår vi religionens kultur är det också ett recept på bättre integration.
Håkan Simonsson, kyrkoherde.

Tid: Lunch 11.30 med möjlighet till arbetsmingel.
Föreläsning 12.00-12.30
Avrundning och eftersnack -13.00
Kostnad: 30 kr för sopplunch och kaffe

Anmälan till Carina Karlsson 08 594 105 30  senast fredag 25 oktober.
carina.m.karlsson@svenskakyrkan.se

Ledarskap och coachning som vår nya religion.

Torsdag 14 november
i Fresta prästgård kl 7.30-9.00

Du har gått alla kurserna - det finns alltid en till. Ledarskap och coachning har blivit en branch som omsätter stora belopp och vi sätter stor tilltro till dess betydelse. Vad har lett oss dit? Vi spårar tankarna bakåt i filosofihistorien och reflekterar över dessa.
Håkan Simonsson, kyrkoherde.

Tid: Vi bjuder på kaffe/thé och frukostfralla från 7.30 med möjlighet till arbetsmingel.

Stress - vår bästa vän.

Torsdag 5 december
i Fresta prästgård kl 7.30-9.00

Hur kan vi förhålla oss smartare till den stress som är en oundviklig del av oss själva och livet?

Carina Karlsson

Håkan Simonsson