Bilder för Kyrkovalet 2021

Så röstar du i Fresta församling

Här hittar du information om hur, när och var du kan rösta i kyrkovalet. Det finns flera sätt att rösta på. Först står det hur du röstar på valdagen den 19 september, sedan berättar vi hur du kan rösta före valdagen.

Så här röstar du på valdagen den 19 september

På valdagen röstar du i din vallokal om du är hemma och i en röstningslokal någon annanstans om du är bortrest. Du behöver ha med dig ID-handling och bör ha med dig ditt röstkort.

RÖSTA I EN VALLOKAL

Om du är hemma på valdagen röstar du i din vallokal.

Vilken du röstar i beror på vilket valdistrikt du bor i. På röstkortet står vilket valdistrikt du tillhör och vilket som är din vallokal.
I Fresta församling finns det två valdistrikt och två vallokaler.

Bägge vallokalerna har samma öppettider:

öppettider valdagen 19 sep

VALLOKALERNA
BOLLSTANÄS FÖRSAMLINGSHEM
Gamla vägen 25

och FRESTA FÖRSAMLINGSGÅRD
Fresta kyrkväg 2

RÖSTA I EN RÖSTNINGSLOKAL NÅGON ANNANSTANS

Om du är bortrest kan du rösta i en röstningslokal. Du behöver ha med dig ditt röstkort och ID-handling.

Röstningslokaler finns i alla Sveriges församlingar. Du hittar din närmaste röstningslokal och när den är öppen på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval/sa-rostar-du/var

Så här röstar du före valdagen

Om du inte kan eller vill rösta på valdagen så kan du antingen rösta med brev eller förtidsrösta.

FÖRTIDSRÖSTA MED BREV

När du förtidsröstar med brev skickar du in din röst med posten i förväg. Brevrösta gärna. Då blir det mindre risk för köer på valdagen!

Du behöver ett brevröstningspaket

För att du ska kunna förtidsrösta med brev måste du ha ditt röstkort och ett brevröstningspaket. Du kan beställa brevröstningspaketet på flera sätt:

I paketet står allt du behöver veta. Läs informationen noga.

FÖRTIDSRÖSTA I LOKAL

När du förtidsröstar i lokal lämnar du din röst till en person som registrerar den. Det kan du göra från måndagen den 6 september till och med valdagen den 19 september. Ta med ditt röstkort och din legitimation.

Det finns förtidsröstningslokaler öppna i hela Sverige och du kan förtidsrösta i vilken som helst av dem. Du hittar dem på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval/sa-rostar-du/var.

I Fresta församling förtidsröstar du i Fresta församlingsgård

Fresta församlingsgård ligger intill kyrkan, Fresta kyrkväg 2.
Du kan förtidsrösta de här tiderna:

öppettider för förtidsröstning 6-19 september

FRESTA FÖRSAMLINGSGÅRD