Foto: Tomas Remaeus

Präst med fokus på ungdom

Vi söker en reflekterande teolog med konfirmand- och ungdomspedagogiskt intresse. Vi ser gärna att du har bred erfarenhet av konfirmandarbete i både teori och praktik.
Fresta församling erbjuder två konfirmandalternativ – en veckogrupp och ett sommarläger.

Ungdomarna har nyligen flyttat till lokaler helt nära kyrkan och vi har påbörjat ett arbete med att skapa en rytm runt veckomässan där ungdomarna tar stort ansvar.

Ledarutbildning och ungdomskvällar är delar av verksamheten runt veckomässan och arbetet med dessa hör till den här tjänsten. Vi ser att du vill fortsätta detta arbete i nära samarbete med församlingspedagogen inom området.

Du deltar också i delar av vårt skolarbete i form av upplevelsevandringar och liknande.

Gudstjänster och kyrkliga handlingar i samarbete med våra engagerade musiker är naturligtvis också löpande uppgifter. Detta är för oss viktiga tillfällen att möta våra församlingsbor i situationer där frågor om vad som är viktigt i livet blir extra relevanta.

För helhetens bästa är du beredd att ta itu med det som i övrigt kan behövas i församlingsarbetet.

Frågor och ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 15 augusti till fresta.forsamling@svenskakyrkan.se
Bifoga CV och personligt brev. Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten:
Staffan Eklund, kyrkoherde