Fresta kyrka med Birgittastatyn i förgrunden
Foto: Johannes Wikman

Präst 100 %

I Fresta församling är allt perfäckt.

Nåja, det kan bli bättre, och skämt åsido - vi saknar en viktig kugge i arbetslaget.

Var hamnar du?

Du hamnar ett engagerat arbetslag som gärna ger det lilla extra. Vi har ett rikt musikliv och är så stolta över kopplingarna till Heliga Birgitta att vi skapade en pilgrimsled och verksamhet kring detta. Ungdomarna har nyligen flyttat till lokaler helt nära kyrkan och vi ser fram emot att tillsammans med dem äntligen skapa en rytm med veckomässa. Dop, vigslar och begravningar är för oss viktiga tillfällen att möta våra församlingsbor i situationer där frågor om vad som är viktigt i livet blir extra relevanta. Här blir en välvårdad kyrkogård och en ambitiös förvaltning viktiga byggstenar i vårt gemensamma arbete. Vi sätter värde på goda rutiner.

Vad gör du?

• Du leder gudstjänster och kyrkliga handlingar och blir en viktig kugge i församlingsbygget.

• Du deltar i församlingens konfirmand- och ungdomsarbete tillsammans med ansvarig pedagog.

• Du deltar också i delar av vårt skolarbete i form av upplevelsevandringar och liknande.

• För helhetens bästa är du beredd att ta itu med det som i övrigt kan behövas i församlingsarbetet.

Välkommen till en bred tjänst som kan komma att utvecklas och anpassas utifrån dig och dina gåvor.

Frågor och ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 25 januari till fresta.forsamling@svenskakyrkan.se
Bifoga CV och personligt brev. Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten:

Staffan Eklund, kyrkoherde