Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Musikal 10-13 år

Killar och tjejer mellan 10 och 13 år. Du gillar dans, sång och teater. Gärna alltihop samtidigt!

Musikalgrupp
Vi ses på tisdagar i Bollstanäs församlingshem.

Från kl 15.30 serveras mellis. Kl 16.00 -17.30 kör vi - utforskar sångrösten, danskroppen och teaterleker. Glatt och galet!

Gruppen har framfört följande musikaler:

-  Hösten 2013  Musikalen "Aldrig ensam"

Musikalen Heliga Birgitta möter vi i gudstjänsten den 14 maj. Bild: Fresta församling

-  Våren 2014   Musikalen Lejonkungen

-  Hösten 2014  Temagudstjänst

-  Våren 2015   Ängel utan vingar (även skolföreställningar)

- Våren 2016 Lika olika (även skolföreställningar)

Du kan se oss närmast 14 maj 2017 då vi deltar i gudstjänsten med den nyskrivna musikalen Heliga Birgitta.

Om musikalen
På medeltiden var det föräldrarna som bestämde det mesta åt sina barn och det var mer vanligt att människor dog tidigt i livet på grund av sjukdomar. Kyrkan hade mycket makt och folket lyssnade på prästerna och munkarna. I detta växer Birgitta Birgersdotter upp och får en märklig dröm om vad hon ska göra med sitt liv. Samtidigt får vi möta ett gäng unga tjejer som till skillnad från Birgitta kan bestämma fritt vad de vill göra med sina liv och har massor av fritid. De leker, slösurfar på sina smartphones och spelar spel men känner att något saknas.
Musikalen utspelar sig i två parallella världar där den mystiska medeltiden möter dagens unga. I mötet uppstår frågor om vad som är viktigt i livet och hur är man modig och gör världen till det bättre.

Välkomna att fira gudstjänst med musikalgruppen i  Fresta kyrka den 14 maj 11.00