Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Modern jazz - dans för unga

Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den helige anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ära då Gud med er kropp (1 Kor 6:19-20)

TORSDAGAR - MODERN JAZZ (från 13 år)
16.15-17.30 Bollstanäs församlingshem.
Frukt & dricka
Terminsstart 19 januari 2017.

I Kulturverkstan dansar vi för att det är härligt och roligt. Inte för att visa upp eller bedömas. Som deltagare är du med och skapar koreografi. Vi dansar utan speglar för större frihet.
Var och en får växa utifrån sina förutsättningar och får stöd att utmana sig själv för att växa både i självkänsla och som människa. Vi skapar tillsammans en positiv gemenskap.

Jazzdansen har utvecklats ur främst afroamerikansk kultur och ligger till grund för koreografi i shower, musikaler och videos. I jazz som modern träningsform arbetar man musikaliskt, kraftfullt och utåtriktat till många typer av rytmisk musik. Dansformen utvecklas ständigt och dagens pedagoger arbetar i sin egen stil med inspiration från traditioner och trender. I denna kurs har vi ett lyriskt och dansant flöde i rörelsen och arbetar både med övningar och koreografier samt stretch.