Lär dig spela orgel

Orgeln är världens största musikinstrument. Nu har du möjlighet att lära dig spela detta spännande instrument!

Utveckla din musikalitet med ett roligt instrument som du spelar med hela kroppen. Här får både händer och fötter vara med!

Orgeln har oändliga möjligheter att låta både högt och lågt, starkt och svagt. I den gömmer sig flöjter, oboer, trumpeter, fagotter; ja, en hel orkester!

Bild: Kristina Strand Larsson/IKON

Du får spela konserter och i gudstjänster

När du spelar orgel blir kyrkan din scen. Här får du medverka i konserter och du får vara med och skapa musiken i gudstjänster. Snart kan du så pass mycket att du kan spela några toner eller ett stycke, till exempel under nattvarden.

Fresta församling erbjuder kostnadsfri undervisning i kyrkorgel till våra medlemmar. Som orgelelev hos oss bör du ha vissa förkunskaper i pianospel och notläsning.

Visste du att det i Fresta kyrka finns en riktig skatt?
Sveriges mest värdefulla historiska orgel finns i Fresta kyrka, en barockorgel från år 1697.

Nina Walloschke

Kyrkomusiker