Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Dans

Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den helige anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ära då Gud med er kropp (1 Kor 6:19-20)

Kulturverkstan In spirito vill vara en lustfylld och kreativ plats där alla åldrar får växa både i sin person och i sin tro. Dans, musik och drama får utgöra grundstenarna och fördjupa orden, vara en väg till andlig tillväxt. På så sätt kan vi tillsammans bli ännu mer vad vi är ämnade att vara - en del av Guds älskade skapelse.

Nivån anpassas efter deltagarnas erfarenheter.

Med inspiration i fridansen utforskar vi våra kroppars möjlighet till rörelse och uttryck till olika slags musik. Dansövningar för kroppskännedom och kroppskontroll ingår, utifrån deltagarnas möjligheter. Vi avslutar varje pass med avslappning och andakt.

I Kulturverkstan dansar vi för att det är härligt och roligt. Inte för att bedömas eller visa upp. (Musikalgruppen är undantaget och dansar ibland i gudstjänsten samt sätter upp föreställningar.) Som deltagare är du med och skapar koreografi. Vi dansar utan speglar för större frihet.
Var och en får växa utifrån sina förutsättningar och får stöd att utmana sig själv för att växa både i självkänsla och som människa. Vi skapar tillsammans en positiv gemenskap.

Fresta församling i samarbete med Sensus