Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Kantor 100 % vikariat

Fresta församling i Upplands Väsby söker kantor

Utlyses pga av planerad föräldraledighet. Vikariatet kan komma att övergå i tillsvidareanställning.

Fresta församling har ett rikt musikliv och ett flertal olika körer.
Vi söker en kantor med musikalisk bredd som behärskar olika musikstilar. Du behöver ha orgelkompetens för basuppgifter som gudstjänster, dop, vigslar och begravningar.  Som vikarie arbetar du med vår barnkör och leder vuxenkör med tonvikt på pop, visa och gospel. Vår seniorkör ingår i dagsläget i vikariatet. Innehållet i vikariatet/tjänsten kan komma att förändras under vårterminen med omfördelning av arbetsuppgifter som följd. Vi ser då utrymme och behov att starta ytterligare en kör med målgrupp unga/unga vuxna inom genrerna modern lovsång/gospel samt att samla människor till ensemblespel eller för att spela i ett band med sikt på gudstjänstmedverkan och församlingsevent.

Fresta är en kulturhistoriskt rik församling med ett engagerat arbetslag om knappt 20 anställda. Här finns en vacker medeltidskyrka i Bullerbymiljö, kyrkogård och tre fina församlingshem.
Diakonalt, samverkan, fördjupning, är nyckelbegrepp i den riktning församlingen vill utvecklas åt.

Rekrytering sker fortlöpande. Tillträde sker i samråd med kyrkoherden. Vi vill gärna ha din ansökan före 18 oktober. Välkommen med din ansökan!

Facklig företrädare, Lärarförbundet musiker, Per Rönnblom, 070 861 75 43

Skicka din ansökan till: