Bibelkurs

För dig som är intresserad av fördjupade kunskaper i Bibelns och teologins värld. Inga förkunskaper behövs. Fristående teman gör att du kan komma när du kan och vill.

I samarbete med Sensus studieförbund erbjuder Fresta församling en bibelkurs. Kursen berör skilda men bibelankutna ämnen.
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av fördjupade kunskaper i Bibelns och teologins värld. Bibelkursen ges i föreläsningsform och varje träff pågår ca 60 min. Inga förkunskaper krävs. Fristående teman gör att du kan komma när du vill.

Tid: Söndagar enligt nedan.  Starttid ca 12.45. Kursträffarna pågår ungefär 1 tim.
Plats: Fresta församlingsgård, mittemot kyrkan. Studierummet 1 tr.
Kursledare: Håkan Simonsson, kyrkoherde
Ingen kostnad.

Håkan Simonsson

Bibelkurs ht

Hösten 2019

8 september   Ecklesiologi - från Kristi kropp till trossamfund.
Läran om kyrkan och dess identitet och uppdrag.

3 november   Soteriologi - läran om frälsningen.
Frälst från eller till? Vad innebär frälsningen?

24 november Kristologi - läran om Jesus Kristus.
Inte religionsgrundare utan Guds ikon i världen.

22 december Favoriter i repris
Varför finns ondska om Gud är god? Drömmar i Bibeln - vad betyder det? Da Vinci-koden - vad ska man tro?