Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Bibelkurs

För dig som är intresserad av fördjupade kunskaper i Bibelns och teologins värld. Inga förkunskaper behövs. Fristående teman gör att du kan komma när du kan och vill.

I samarbete med Sensus studieförbund erbjuder Fresta församling en bibelkurs. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av fördjupande kunskaper i Bibelns och teologins värld. Kursen kräver ingen förkunskaper. Fristående teman gör att du kan komma när du vill.

Tid: Söndagar enligt nedan.  Starttid ca 12.45. Kursträffarna pågår ungefär 1 tim.
Plats: Fresta församlingsgård, mittemot kyrkan. Studierummet 1 tr.
Kursledare: Håkan Simonsson, kyrkoherde

Håkan Simonsson

Våren 2017

29 januari    Kyrkan och konsten
Vilken grund i Bibeln finns för konst och dess uttryck och hur har det tolkats och förädlats av kyrkan.

19 mars    Ondskans problem
Teodicé - filosofiskt och existentiellt. På vilket sätt är Jesus ett svar på det?

21 maj     Förblindad
Från Saul till Paulus. Vem var han och vilken är hans teologi?

Hösten 2017

10 sep     Ondskans problem 2.0
Jesus som ett svar på ondskans dilemma. Om Gud är god och allsmäktig men det ändå finns ondska i världen uppstår frågor som kallas för teodiceproblemet. Hur kan man förhålla sig till detta? Vilka svar finns det i Bibeln?

1 oktober   Stororden
Synd, nåd, rättfärdighet. Vad betyder de bibliska begreppen?

12 november    Kött eller tempel?
Syndig, god eller mitt emellan - vad står det i Bibeln om kroppen?