PREP

Friskvårdskurs för par ht-22

Välkommen till vår fiskvårdskurs för par.

Va roligt att du hittat hit. Här kan du läsa mer om vad Prep är och vad det står för, anmäla dig till kursen och se vad andra tyckt och sagt om kursen. Hittar du inte vad du undrade över är det bara att höra av dig till oss Lovisa och Daniel som håller i kursen, du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på sidan. 

Sagt om Kursen

”Så gott att få tid och sitta ner att prata om saker man inte pratar om annars, kan verkligen rekommendera det till alla par” 

”Investering för livet, utvecklande för mig personligen och för parrelationen.
Inga pekpinnar, inga grupparbeten, bara arbete parvis.”


”Om du funderar på hur din relation ska hålla långsiktigt – och vill att den ska göra det: Då kan PREP ge dig hjälp och verktyg.”


”Gå! Bra för alla relationer. Särskilt när man går in i nya faser i livet.”


”Ta klivet!!! Det är värt det!”


”Är en bra men också rolig kurs.”


”Jag rekommenderar varmt kursen till andra. Väldigt nyttigt att ta sig tid och prata om sin relation med sin partner.”


”Fundera inte, gå kursen. En möjlighet att aktivt satsa och stärka relationen. Spännande med förväntningar och att tillsammans se möjligheter.”


”Riktigt bra! Tror att alla par hade kunnat må bra av att gå den.”

Om Prep:

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Inget privat delas i gruppen, alla samtal sker parvis. 

Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra. 

PREP är friskvård för parrelationer och ett sätt att öka möjligheterna för en positiv utveckling av förhållandet och minska risken för låsta och destruktiva konflikter. Metoden bygger på mer än 25 års vetenskaplig forskning om parrelationer. PREP handlar om att stärka och utveckla förhållandet och ge enkla och effektiva redskap för bättre kommunikation. Det ni två delar med varandra stannar hos er som par och är inget ni ska eller kommer att dela i storgrupp. 

 
PREP ger utrymme för frågor om livsåskådning och gemensamma värderingar i relationen, och är samtidigt politiskt och religiöst neutralt. Metoden kan tillämpas i alla parförhållanden. Under kursen kommer det att finnas frivillig möjlighet att delta i en andakt under kurshelgen. Andakt ingår inte i kursen, utan ges som ett friviligt tillval. 

PREP-kurser vänder sig till alla par som har bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på att stärka sin relation. Att ni säger och delar i era samtal stannar hos er som par. Det är inget som delas med den stora gruppen. PREP är ett pedagogiskt förebyggande program - inte terapi - och lämpar sig därför inte för par som befinner sig i kris.

NI FÅR LÄRA ER:
-Var trygg hemma - lär er hantera konflikter.
-Öppna dörrarna för närhet.
-Börja med dig själv och ta ansvar.
-Vårda trygghet och långsiktighet.
-Inga samtal mellan paren genomförs i grupp utan sker parvis.


VEM LIGGER BAKOM PREP?
PREP kommer ursprungligen från USA, där professorerna Howard Markman, Susan Blumberg och Scott Stanley utvecklat metoden på basis av omfattande forskning under 25 års tid. Därifrån har den senare tagits till Modum Bads Samlivssenter i Norge 1999, som anpassat den efter skandinaviska förhållanden. PREP-kursen i Frändefors ges i samarbete mellan Svenska kyrkan och Sensus studieförbund (Vänersborgskommun).


UPPLÄGG FÖR KURSEN 
I kursen ingår 2 torsdagskvällsträffar kl. 18:00-21:00. Samt ett helg lördag kl. 14:00 – söndag kl. 16:00. Under tiden ingår även vissa hemuppgifter.

Torsdagen 25 augusti kvällsträff

Torsdagen 15 september kvällsträff

Helgen 24-25 september kurshelg

VAR GES KURSEN?
Kvällsträffarna kommer vara i Frändefors församlingshem, kyrkogatan 6 Frändefors. Kurs helgen kommer vara på ett hotel relativt nära Frändefors. 

VAD KOSTAR KURSEN?
Kursen kostar 2500:-/par. Då ingår övernattning och det kursmaterial som behövs. Under tiden som kursen ges är ni försäkrade hos Sensus.

ANMÄLAN
Det finns plats för 6 par i kursen och här gäller först-till-kvarn. Boende i närområdet har förtur till dess att anmälningstiden löpt ut. Anmälan görs på länken nedan. 

Uppgifterna kommer att sparas ett halvår i enlighet med GDPR för att administrera gruppen. 

Klicka här för att komma till anmälan.

 • Lovisa Husberg

  Lovisa Husberg

  Frändefors församling

  Församlingsassistent - barn, Församlingsvärdinna

  Mer om Lovisa Husberg

  Lovisa är med i Församlingens barn och ungdomsverksamhet med fokus 6-12 år, och håller även på med Bibeläventyret. Lovisa är en härlig, varmt kristen tjej från Vänersborg. På fritiden älskar hon att vara ute i naturen, dans och lekar. Blir det sång kan det också vara så att hon plingar lite på gitarren.