"Den sista mjölkbonden i Sundals-Ryr- Bertil Herlogsson"

Film 8 februari i församlingshemmet kl 14:00 samt 18:00. Frivillig Lunch kl 12

Nu är det äntligen dags för filmvisning i Frändefors församlingshem. Filmen är gjord av Jan Anderssons och filmen handlar om Bertil ”raggarn” Herlogsson. Vid tidigare visningar i Sundals-Ryr och mellerud har det blivit slutsålt vid ett antal tillfällen- bra om alla bokar i tid för att vara säker på en plats i församlingshemmet.

Bertil blev den siste mjölkbonden i Sundals ryr och filmen är inspelad i huvudsak år 2018, det året som korna lämnade gården i Ryr för sista gången. Vi får följa Bertil när han på sitt frimodiga och lite rättframma sätt ger oss en inblick i sitt liv. Kornas skötsel, Katten Sara som gärna får ligga på bordet, grävlingarna som han ger mat varje kväll, men även grannar och vänner får vi träffa i filmen. Att han alltid varit en sann djurvän förstår man när hans mamma berättar om hur han som liten samlade ihop rått-ungar i fickan och tog in dem i köket för att ge dem mjölk på fat. Vi får också veta att namnet till trots så har ”raggarn” inte ägt någon raggarbil i hela sitt liv.

Som på alla riktiga bio föreställningar blir  det paus i halvtid. Det blir fika i pausen (ingår i biljettpriset) Att umgås, prata och skratta tillsammans är viktigt i den tid vi lever i. Filmregissören har lovat att huvudpersonen finns med i publiken under visningarna.

Tider:

Frivillig lunch kl 12:00 Frändefors församlingshem. Kostnad 60 kr. Bokas via församlingsepeditionen telefon 052140014, 0521262365

Filmvisning 1 kl 14:00 (Fika ingår i pausen). Pris 100kr

Filmvisning 2 kl 18:00 (Fika i pausen  med korv, bröd och Melleruds alkoholfria öl,kaffe ingår )

Varmt välkomna!

Frändefors församling och Vänersborgs Kommun.

Upplysningar: komminister Pär-Åke Henriksson 0521262361 eller sms 0702018888

För att anmäla ring Frändefors expedition 0521-40014 eller genom