Spotify Business lägger ner – Så här gör du för att ha inspelad musik i kyrkan

Forshaga-Munkfors församling spelar endast laglig musik via CD-skivor.

Med jämna mellanrum kommer önskemål om att via församlingens ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. Spotify tillhandahåller inte längre avtal som låter tjänsten användas i offentliga miljöer, eftersom Spotify Business upphör. Spotify kommer därför endast att vara tillåtet att användas i hemmet.

Det privata Spotify-abonnemanget får inte spelas i offentlig miljö. Vid dop, bröllop och begravningar, där det finns önskemål om att spela upp en låt eller sång, kan detta göras numera via CD-skiva. Endast genom originalskivor, och inte självbrända skivor. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller Itunes betalas licens/royalties vid köpet och genom församlingens avtal med STIM har församlingen rätt att spela upp musiken offentligt.

Prata gärna med prästen som ni har kontakt med i förväg så att provspelning kan göras.