Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Forshaga-Munkfors församling Besöksadress: Skivedsleden 15, 66730 FORSHAGA Postadress: Box 28, 66721 FORSHAGA Telefon:+46(54)870055 E-post till Forshaga-Munkfors församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Meditation

Lär dig att slappna av och finn ditt inre lugn, så kommer du livet lite närmare.

På onsdagar är det meditation i Forshaga församlingshem. Meditationen börjar 19.40 i Forshaga församlingshem. Ansvarig är Per Mathisen.

Alla människor längtar efter ett rikt och helt liv. Ju mer vi upplever av yttre oro och splittring desto viktigare är det att vi får kontakt med vår egen inre källa.

Vi erbjuder en väg som erfarenheten vittnar om leder till inre samling och klarhet. En metod som leder till en naturlig och avspänd koncentration. Ju mer vi får av inre ro, både i kropp och medvetande, desto mer närvarande blir vi i det liv vi lever. Vi får mer energi, både fysiskt och psykiskt. Vi kommer i bättre balans och vårt kurage ökar. Vi vågar vara mer spontana och levande. Kort sagt: Vi blir mer människa.

Vi kommer att meditera två gånger tjugo minuter med meditativ gång mellan sittningarna. Vi sitter enligt Za-Zen tradition vilket är en objektslös meditation.  Det handlar om att öva sig i att uppnå inre och yttre stillhet. Inga förkunskaper krävs, det är en öppen grupp och vi erbjuder introduktion varje gång en halvtimme innan vi börjar. Vi tillhandahåller utrustning, men bär gärna bekväma kläder såsom mysbyxor eller liknande.

Hjärtligt välkommen!