Unga ledare

Unga ledare kallas de ungdomar som går in som hjälpledare i barngrupper eller konfirmandgrupper i Förlösa- Kläckeberga församling. Som Ung ledare är du en förebild för de som är yngre och får hjälpa till praktiskt i grupperna.

Att vara Ung Ledare i församlingen är att vara en extra resurs för anställda och andra huvudledare i grupper. Som Ung ledare kan du t ex vara konfirmandledare, ledare i barnkören eller hjälpa till praktiskt i gudstjänster mm. Unga ledare träffas ca en gång i månaden för utbildning i bl.a. ledarskap, samarbete, andaktsmetodik och lekar och åker varje vår på en resa tillsammans. För att vara Ung ledare behöver du vara konfirmerad och ha en längtan efter att få utvecklas i ditt ledarskap och vilja umgås med barn/ungdomar. Är du intresserad av att bli Ung ledare så kontakta Sussie Kårlin.