Familjemässa varje söndag

Vi firar familjemässa varje söndag klockan 10.00 i Simon Garvares kapell utom 1 advent och påskdagen då gudstjänsten firas i Förlösa kyrka.

Den första kristna församlingen i Jerusalem samlades på söndagen för att bryta brödet och lovsjunga Herren eftersom detta var dagen för Jesu uppståndelse. Under tvåtusen år har söndagen därför varit den stora gudstjänstdagen i Kristi kyrka. Uttryckssätten har varierat men formen och innehållet har altid varit desamma.

Vi samlas för att be och lovsjunga. Vi kommer som vi är både med våra glädjeämnen och våra bekymmer inför Gud som känner allt och som kan förlåta allt.

I ordets gudstjänst får vi lyssna till bibeltexter och reflektera över vad Gud vill säga oss i sitt ord. Vi ber tillsammans i vår förbön för det som är aktuellt och de människor som vi vet behöver bli inneslutna i vår bön.

Vi bryter brödet och påminns om att vi hör samman i en gemenskap som sträcker sig över hela världen och genom alla tider genom Jesus Kristus som vi får ta emot. "Brödet som vi bryter är en delaktighet av Kristi kropp - Så är vi, fastän många, en enda kropp, ty alla får vi del av ett och samma bröd."

Gudstjänstens sista moment innebär att vi välsignas och sänds ut att vara Kristusbärare i vår vardag. Gudstjänsten är därför inte slut när vi går ut ur kyrkan. Den fortsätter både under gemenskapen vid kyrkfikat, hemma, på arbetsplatsen eller i skolan. Därför behöver vi fira gudstjänst tillsammans snart igen, få ny kraft och inspiration att vara ljus och salt i världen, få möta honom som vill befria oss från det som hindrar oss att leva. Han som kallar oss att följa honom, Jesus Kristus vår Herre.