Lediga tjänster

Folkungabygdens pastorat söker säsongsarbetare kyrkogården, komminister till Mantorp och ideella medarbetare till caféverksamhet

Säsongstjänst kyrkogård

Säsongsarbetare kyrkogård start i april 2019

Folkungabygdens pastorat består av församlingar inom Mjölbys, Boxholms och Ödeshögs kommuner. Tillsammans har kyrkogårdsförvaltningen 35 kyrkogårdar. Kyrkogårdarna är indelade i 5 skötseldistrikt. Dessutom består förvaltningen av verkstadspersonal, anläggare och administrativ personal. I vårt uppdrag ingår att tillhandahålla gravplatser åt alla trosinriktningar i pastoratet. Vi är ca 50 medarbetare under högsäsong.

Vad innebär tjänsten
Som säsongsarbetare på kyrkogården förväntas du utföra alla förekommande arbetsuppgifterinom hela pastoratet. Detta kan bland annat vara plantering, bevattning, gräsklippning, ogräsrensning och beskärning av buskar och träd. Arbetet präglas också av ständiga förbättringar. Vi använder flertalet större och mindre maskiner och det dagliga underhållet av dessa ingår i arbetsuppgifterna. Vi arbetar i grupper, i vissa fall även självständigt under perioder. Du ansvarar, tillsammans med dina kollegor, att tilldelade arbetsuppgifter utförs på ett korrekt och säkert sätt. Tjänstgöring vid gravsättningar förekommer samt hantering av kistor och urnor.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom den gröna sektorn. Intresse av trädgårdsarbete är en förutsättning för att du skulle trivas med arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du är van vid, och händig med, maskiner, samt innehar B körkort för manuell växellåda. Du måste ha fyllt 18 år för att arbeta på kyrkogårdarna.
Du gillar att både arbeta i grupp och självständigt. Du är serviceinriktad och har en känsla för noggrannhet. Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd att hugga i när det behövs. Arbetet kan vara fysiskt krävande stundtals. Du känner dig bekväm i den miljön som kyrkogården representerar och har förmågan att bemöta både kollegor och besökare med respekt och förståelse.

Vad får du av oss?
Du får förmånen att arbeta bland vackra grönytor. Arbetet är omväxlande och utmanande med många kompetenta medarbetare och kollegor som är måna om varandra i vardagen. I vår strävan att skapa arbetsplatser som främjar hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag och att deltaga i utbildningar.
Säsongsanställningarna på våra kyrkogårdar är normalt 7 månader från april-nov. Du erbjuds en provanställning på 5 mån med möjlighet till förlängning på 2 månader.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-01 via extern länk
Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande och kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag

Kyrkogårdsansvarig Stefan Weinerhall 0142-827 35
Fackliga kontaktperson
Kommunal Peter Liljegren 010-442 87 13

Komminister i Vifolka / Ö Tollstad (Mantorp)

Vill du arbeta i ett arbetslag med god gemenskap i en ort med många nyinflyttade och en levande landsbygd runtomkring?
Vi har byggt till Kyrkans hus i Mantorp 2016 med kyrka och nya lokaler. Vi befinner oss i ett spännande skeende där vi utvecklar vår verksamhet. Du kommer ha stor möjlighet att påverka utformningen av ditt arbete.

Vi söker därför Dig som
• vill arbeta för en levande gudstjänst
• är en god förkunnare
• är en god pedagog
• är lätt att samarbeta med
• är beredd att ta egna initiativ
• är utåtriktad
Som särskild profilinriktning söker vi Dig som är intresserad av arbete med barn och ungdom/konfirmander och unga familjer.

Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil

LÅTER DET INTRESSANT?

Kontakta Församlingsherde Sara Olofsson, 0142-55431 eller epost sara.olofsson@svenskakyrkan.se

Vi söker ideella medarbetare till Kyrkans hus café i Mantorp i höst

Vill du vara med och jobba ideellt i Kyrkans hus café? Du får ingen lön men får många nya kontakter och ett roligt arbete.

I höst kommer caféet fortsätta med ideella krafter. Det kommer ha öppet tills vidare onsdagar och fredagar  9-12.

Är det fler som vill hjälpa till kanske vi kan ha öppet mer. Du avgör själv hur ofta och mycket du kan.

Inresserad? Hör av dig till Helena Runhamn på tel: 0142-293524