Foto: Tommy Hvitfeldt

Kyrkor och lokaler Vifolka

Här finns beskrivning av kyrkorna i församlingen, du kan gå en virtuell vandring och få en guidning av kyrkan och dess historia.

Herrberga kyrka och lokal

Herrberga kyrka och kyrkogård ligger nordost om Mjölby kring Svartån

Sya kyrka och lokal

Kyrkan med omgivande kyrkogård ligger öster om stationssamhället och är skild från samhället genom Svartån som rinner väster om kyrkan

Veta kyrka och lokal

Veta kyrkby är belägen någon kilometer väster om Mantorp.

Viby kyrka och lokal

Utanför Mantorps samhälle i Östergötland ligger Viby kyrka och kyrkogård

Västra Harg kyrka och lokal

Västra Harg är en vacker bygd med historiska anor belägen vid Hargsjön i Mjölby kommun.

Kyrkor och lokaler

Församlingarnas kyrkor och kyrkogårdar ligger i en rik kulturbygd och här finns ett stort antal kyrkor från olika århundraden och olika stilar.

Gudstjänster

Gudstjänster firas i många olika former, både söndagar och vardagar, och är församlingens gemensamma kraftkälla. Gudstjänsten är också grunden för den kristna församlingen.

Sommaröppna kyrkor 2022

Välkommen in i våra kyrkor när du åker förbi eller du kanske bor nära din kyrka. Under sommaren står många av våra kyrkor öppna. Nu kan du också få en guidning via din mobiltelefon

Kyrkogårdar

I Folkungabygdens pastorat finns 36 begravningsplatser inom fem områden, Boxholm, Mjölby-Väderstad, Skänninge, Vifolka och Ödeshög.

Ett barn har handen i ett glasskål med vatten, kanske dopskålen.

Dop och bröllop

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!