Fönster i Ekeby kyrka

Kyrkor och lokaler Boxholm

Här finns beskrivning av kyrkorna i församlingen, du kan gå en virtuell vandring och få en guidning av kyrkan och dess historia.

Boxholm kyrka och lokal

Boxholm kyrka och kyrkogård ligger enskilt från varandra. Sedan 1954 ligger gravkapellet på kyrkogårdens nordsida.

Ekeby kyrka och lokal

Ekeby kyrka och kyrkogård är bland de äldsta i Boxholms församling. Kring kyrkan breder öppna fält ut sig och ett stycke norrut finns ett fornlämningsrikt område med stensträngar, stensättningar och skålgropar.

Blåvik kyrka och lokal

Blåviks kyrka har utsikt mot Sommens vatten

Malexander kyrka och lokal

Malexander kyrka har ett högt läge vid sjön Sommens strand.

Rinna kyrka och lokal

Rinna kyrka och kyrkogård är belägen mellan Rinnasjön och den öppna Rinnaslätten.

Åsbo kyrka och lokal

Åsbo kyrka och kyrkogård ligger i Åsboåns dalgång. Väster om kyrkogården finns en höjd där den gamla klockstapeln var placerad, och där ännu den fd klockargården ligger.

Kyrkor och lokaler

Församlingarnas kyrkor och kyrkogårdar ligger i en rik kulturbygd och här finns ett stort antal kyrkor från olika århundraden och olika stilar.

Gudstjänster

Gudstjänster firas i många olika former, både söndagar och vardagar, och är församlingens gemensamma kraftkälla. Gudstjänsten är också grunden för den kristna församlingen.

Sommaröppna kyrkor 2022

Välkommen in i våra kyrkor när du åker förbi eller du kanske bor nära din kyrka. Under sommaren står många av våra kyrkor öppna. Nu kan du också få en guidning via din mobiltelefon

Kyrkogårdar

I Folkungabygdens pastorat finns 36 begravningsplatser inom fem områden, Boxholm, Mjölby-Väderstad, Skänninge, Vifolka och Ödeshög.

Ett barn har handen i ett glasskål med vatten, kanske dopskålen.

Dop och bröllop

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!