Konfirmandpass om skapelsen och pilgrimsvandring

Spela stjärnans väg och titta på ett filmklipp

Hej kära konfirmander! Vårt första pass för terminen blev inställt så vi tänkte att vi tar lite av det på distans istället. Det tar inte så lång tid att göra klart. Följ bara instruktionerna här nedanför. Om du behöver hjälp, skriv i snapchat eller sms:a eller ring Peter på 0704-575605.

 

Uppgift 1 - Spela Stjärnans väg

Pilgrim kallas en person som ger sig ut på en slags helig vandring mot ett speciellt mål. Det är en vandring i den fysiska världen men också en viktig vandring och process på insidan. Tusentals människor gör pilgrimsvandringar varje år i Sverige och vi ska också göra en sån lite längre fram på terminen. Eftersom skapelsetemat har mycket med naturen och jorden att göra får ni här en liten introduktion till pilgrimstemat, som också har med det att göra.

Om du inte gjort det redan, ladda ner appen Stjärnans väg på mobilen (den kan eventuellt kosta en liten peng beroende på om du har iPhone eller Android). Vi har pratat lite förut om Stjärnans väg och har även en tävling på gång. Den som klarar av flest frågor under hela konfirmandtiden vinner ett pris! 

För att göra denna uppgift letar du dig fram till den lilla brunnen som heter ”Pilgrim” i Stjärnans väg (se bild nedan).  Din uppgift är att klara minst 20 frågor. När du har klarat det kan du gå vidare till nästa uppgift.

Pilgrim - Stjärnans väg

Uppgift 2 - Titta på film

Titta på filmen här nedan. Du behöver inte titta på hela. Fram till 3:20 räcker för att gå vidare. Slå på svensk textning om du tycker engelskan är svår. Det går också att sänka farten på klippet för att hänga med bättre.

När du tittat på filmen går du vidare till nästa uppgift.

Uppgift 3 - Svara på frågor

Svara på dessa tre frågor och skicka in svaren via formuläret här nedan. Glöm inte skriva namn.

1. Vad heter den första boken i Bibeln på engelska (1 Mosebok på svenska) och vad betyder det ordet på hebreiska?

2. Vad säger Gud själv om sin skapelse under tiden han skapar jorden och naturen?

3. Vad menar Gud kommer hända med människorna om de äter frukten från kunskapens träd?

Bra jobbat! Yay!

Ses på nästa konfirmandpass 20/1!