Konfirmandpass om Luther

Martin Luther - munken som blev arg och fick nog

Kära konfirmander! Nu när vi inte kan ses på samma sätt som förut kan vi ändå forstätta med konfirmandpassen på ett lite annat sätt - via webben.

Sön 26/4 vill vi ändå ses och återknyta lite till dessa digitala pass. Då ses vi utomhus och har ett gemensamt konfirmandpass med bl a korvgrillning och tipspromenad. Mer info kommer om den söndagen. Om man har kollat in de två passen vi lägger upp här har man också stor chans att vinna tipspromenaden och få ett fint pris! Här nedan finns passet om Luther.

Martin Luther var den katolska munken som vände upp och ner på en hel värld. Han fick nya perspektiv på sitt liv och sin tro på Gud när han lämnade klostret och fann Gud i vardagens liv. Detta pass handlar om en av de absolut viktigaste personerna i den kristna kyrkans historia. Titta på filmen och skrolla sedan vidare nedåt på sidan.

(skicka svar till peter.svardsmyr@svenskakyrkan.se)

1. Vem var Martin Luther?

2. Systemet med ”avlat” som den katolska kyrkan hade infört irriterade Martin Luther. Varför då?

3. Hur många teser spikade Martin Luther upp på porten på slottskyrkan i Wittenberg? Vad startade i och med det?

4. Varför tror du att Martin Luther blev så populär bland vanligt folk?

5. Vilken högteknologisk uppfinning (på den tiden) gjorde att Martin Luther kunde få ut sitt budskap och sin nya bibelöversättning?

BRA JOBBAT!

Ses på sön 26/4 :)