Ett barn har handen i ett glasskål med vatten, kanske dopskålen.
Foto: Louice Hedberg IKON

Dop och bröllop

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

En dopfunt i sten. I bakgrunden står en präst.

Dop

Dopet är en gåva som påminner oss om att vi är älskade och sedda av Gud. Välkommen att boka dop och här får du också svar på många av dina frågor om dopet.

Vigselringar i silver på ett gift pars händer som håller hand.

Bröllop

Bröllop är fest! Ett minne för livet. När vi gifter oss i kyrkan och tar emot välsignelsen säger vi ja till att sätta in kärleken i Guds sammanhang, vi lägger den i Guds händer

Boka dop, vigsel och lokaler

Dags att boka? Hör av dig till oss!

Vill ni gifta er utomlands?

Vad roligt att ni vill gifta er! Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.

Kors i en silverdroppe, med karbinhake.

Köp dopsmycken i Svenska kyrkans webbshop

Silverdroppe med kedja. Droppen är 21 x 32 mm. En spegling av kors i vattendroppe. Något kupad i formen. Äkta blank silver. Kedjans längd 45 cm.