Konfirmandpass om påsken

Påsken - kyrkans största högtid

Kära konfirmander! Nu när vi inte kan ses på samma sätt som förut kan vi ändå forstätta med konfirmandpassen på ett lite annat sätt - via webben.

Sön 26/4 vill vi ändå ses och återknyta lite till dessa digitala pass. Då ses vi utomhus och har ett gemensamt konfirmandpass med bl a korvgrillning och tipspromenad. Mer info kommer om den söndagen. Om man har kollat in de två passen vi lägger upp här har man också stor chans att vinna tipspromenaden och få ett fint pris! Här nedan finns passet om Påsken.

Nu är det snart påsk. Påsken är kyrkans största högtid och firas över hela världen. Den räknas som större än julen eftersom det är då som Jesus dör och uppstår och den händelsen är själva centrum i den kristna tron. På Jesus tid offrade man djur i templet för att få förlåtelse för sina synder. När Jesus dog på korset blev han det slutgiltiga offret för alla människors synder. Gud offrade sin egen son för att ge människorna frihet och frälsning. Detta är kärnan i den kristna tron och kärnan i påsken. Här nedan finns en film som handlar om när Jesus gick sin sista vandring i Jerusalem. En vandring som många kristna pilgrimer gör (kolla sidoruta till höger) för att förstå påsken och den kristna tron på ett mer påtagligt sätt. Kolla på filmen och skrolla sedan vidare nedåt på sidan.

Frågor:
(Skicka svar till peter.svardsmyr@svenskakyrkan.se)

1. Varför firar vi kristna påsk?

2. Vad är nattvard? Varför firar vi nattvard i kyrkan? Läs på här om du är osäker: https://www.svenskakyrkan.se/gudstjanst/nattvarden

3. Vad är en pilgrim? Vilken plats i världen skulle du vilja besöka?

4. Vad brukar den väg kallas som Jesus gick för att komma till korset?

5. Vilken högtid är kristendomens viktigaste? Varför är den viktigast?

⬇️⬇️⬇️ Vidare till nästa pass! ⬇️⬇️⬇️