Diakoni

Diakoni är den kristna tron omsatt i praktisk handling. Välkommen att höra av dig om du vill ha ett besök eller boka tid för samtal.

Vi som arbetar här kommer gärna på besök. Kanske du blivit sjuk och hamnat på sjukhus eller kanske du bara vill ha ett besök hemma för att få prata en stund. Hör av dig till oss så kommer vi!

Ibland har man behov av att få tala i förtroende med någon om de svåra sakerna i livet. Då kan det vara bra att veta att präst och diakon har absolut tystnadsplikt.

Hör av dig om du vill ha ett besök eller boka tid för samtal.

Diakoni är att möta medmänniskan och hennes utsatthet på den plats och i den situation där hon just nu befinner sig - utan krav eller tanke på motprestation.

Diakoni är att som Jesus fråga: vad kan jag göra för dig?

Bild: Gustaf Hellsing / IKON

Diakoni är ett av kyrkans huvuduppdrag.

"Diakoni är uppdraget till kyrkan grundad i Kristi kärlek, att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer." Istället för att komma med färdiga lösningar är idealet att möta människor och utgå ifrån deras behov.

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om medmänniskan i livets olika situationer.

Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling.

Diakonen och prästen erbjuder enskilda samtal i olika livssituationer.

Diakonen och prästen kan hjälpa till vid olika akuta svåra livssituationer.

Diakonen och prästen har tystnadsplikt.

Susanne Franzén,  Diakon