Välkommen till Svenska kyrkan i Florida!

Vi är den yngsta kyrkan bland de svenska utlandskyrkorna.

Tanken är att kyrkan i Florida ska vara mer flexibel än vad som är vanligt. En del av verksamheten sker på Scandinavian Church & Center, men vi träffas också på flera andra platser i södra Florida. Kyrkan är inte byggnaden eller organisationen, utan vi människor - alla vi som deltar i gudstjänster, barngrupper, vigslar, körer med mera.

Tillsammans är vi Svenska kyrkan i Florida, var vi än bor.

__________________________________________________________

På den här sidan
kan du betala in din årsavgift, vigselavgift, samt köpa biljetter till någon av kyrkans evenemang!

Kära församlingsmedlemmar!

Vår nästa Gudstjänst efter sommaruppehållet är den 4 september kl.11.00  i Scandinavian Church.

VARMT VÄLKOMNA!

Louise Linder kyrkoherde

Kontaktuppgifter:

Email Louise Linder Mobil: +1 954 604 0605

Under sommaren +46 72 553 5136 ( Sverige)

Kristelefon till Norska sjömanskyrkan i Florida +1 954 240 6233

Assistentens mobil: +1 954 257 8800 ( Florida)

Prästens Sommarbrev 2016.

Det brukar sägas att vi under hela vårt liv arbetar med de tre relationer; relationen till oss själva, den till andra människor och den till Gud. Nu är sommaren här med allt vad den rymmer, med fågelsång, färska jordgubbar och kalla bad för oss som är i Sverige.

Under sommaren brukar många av oss göra en del av det vi längtar efter och inte prioriterar i vanliga fall. Tänk om denna sommar kunde bli en sommar som för med sig fördjupade relationer? Att vi medvetet arbetar med de tre relationerna. Det betyder att du lyssnar till din inre röst, stannar upp, frågar hur du har det? Hur mår du egentligen? Ägnar du dig åt det du ska? Hur mår din själ? Hinner du med att leva som du vill? Tar du hand om din kropp? Är du glad och lycklig? Eller känner du dig sorgsen och olycklig?

Ganska snabbt kommer vi till den andra relationen den till andra människor. Tänk om denna sommar kunde bli ett tillfälle att fördjupa de olika nära relationerna vi har, dem till vår partner, våra barn, våra syskon, föräldrar och vänner. Det finns alltid något som gnager och som är outrett, gamla missförstånd eller bara en längtan att komma närmare.

När vi börjar fundera i dessa banor blir det naturligt att vända sig till den Gud som har sagt: ”Jag är med dig alla dagar in till tidens slut.” Gud hör dina tankar och vill dela det inre samtalet med dig.

Sommaren består ofta av utflykter av olika slag, barnen som höll nationaldagstalet i år pratade om när de var med sina föräldrar och plockade bär och svamp i skogen. När jag var liten sa min mamma och pappa till oss fyra döttrar att om vi gick vilse skulle vi inte gå runt, runt utan vi skulle stanna högt upp på ett berg eller vid ett träd och krama trädet och sjunga. Många barnfamiljer ger sig ut till olika parker i sommar och jag har sett föräldrar sätta på barnen tröjor där det står ”If I get lost please call” och så förälderns telefonnummer.

Vi måste göra oss möjliga att finna för andra och för Gud när vi går vilse.

Jag talade med en man häromdagen som berättade att hans familj bott i Kina många år och sedan några år tillbaka flyttat till USA, där hans fru kommer ifrån. När den yngste sonen kom till skolan frågade hans kamrater var han kom ifrån och han sa: ”Jag är kines!”  Men kamraterna sade: ”Du ser ju inte ut som en kines. ”Jag är född i Kina, talar kinesiska och tänker på kinesiska – alltså är jag kines” Enligt honom sitter identitet inuti inte utanpå!

Vi som är i Amerika utom ursprungsbefolkningen, är invandrare.  Kanske var det så att våra föräldrar eller far eller morföräldrar lämnade, ett i vårt fall fattigt Sverige och flydde till Amerika för att få bättre livsmöjligheter. Någon annan i mer modern tid har kommit hit för att studera eller arbeta och blivit kvar.  Eller också är det kärleken som har fört dig hit.

Hur det än förhåller sig så har du eller dina förfäder någon gång rest till ett annat land än det du eller de föddes i. Just nu är det många människor på flykt i vår värld. På flykt undan svält, krig eller politisk oro. Det är viktigt att komma ihåg sitt ursprung och kunna sin historia. Låt oss inte glömma vår bakgrund och att vi har ett gemensamt ansvar för vår jord och för att arbeta för fred och ett människovärdigt liv för alla människor. Ett ledord kan vara det Martin Luther King sa: ”Det värsta är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad”.

Varje gång när barngruppen samlas sjunger vi sången, ”Vi sätter oss i ringen” och där finns en strof:

”Tack gode Gud för jorden och alla människor, gör en familj av alla en enda jättestor.”

Med dem orden önskar jag er Guds rika välsignelse och en skön sommar!

Pastor Louise

Under sommaren när jag är i Sverige nås jag på:

+46 72 5535 136 svensk mobil
(+1 954 604 0605)

Gifta sig i Florida

Att gifta sig är en av de verkligt stora händelserna i livet. Kanske en romantisk vigsel på en av Floridas soldränkta stränder kan vara något för er?

Nu är aktiviteterna i full gång. Välkommen till det som passar dig!

Scandinavian Church & Center
2950 S Flamingo Road
Davie, FL 33330

Kyrkoherde Louise Linder: +1-954 604 0605