Foto: Pressbild

Konsert och öppnande av Nyfiket Åsarp

Konsert med Marie Bergman och Lasse Englund i Åsarps kyrka, onsdag 17 nov kl 19.00. Fri entré! Denna dag är det inga verksamheter igång. Caféet öppnar kl 16 i Åsarps församlingshem för mingel och samvaro.

Konserten bjuder på musik från Maries musikaliska historia där hon med personliga berättelser länkar ihop låtarna på ett naturligt sätt. Under kvällen framförs både nya dagsaktuella låtar och flera av hennes mest kända.

Marie föddes 1950 och växte upp i Stockholm. Som barn i huset på visrestaurangen Kaos i Gamla Stan blev hon en flitig gäst på vispråmen Storken tillsammans med Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och andra trubadurer. Redan som 14-åring gör hon sitt första framträdande. Startskottet på karriären blir med gruppen Family Four under åren 1969-73. Efter uppbrottet med Family Four går Marie ihop med Lasse Englund, en av vår tids främsta gitarrister som tillsammans med Ola Magnell, Tommy Nilsson, Louise Hoffsten och Totta Näslund gjort många legendariska spelningar under åren. När de träffades blev de ett par både i musiken och i livet. För dessa två musikanter finns det ingen skillnad, musiken är livet och livet är musiken. Genom åren har de bildat olika konstellationer och band tillsammans. Paret har turnerat runt i hela Skandinavien och nu blir det en konsert tillsammans i Åsarps kyrka.

Välkommen!