Foto: Skara stift

Kyrkans hus i Floby fyller 60 år

Nyhet Publicerad

Den 24 oktober firar vi att Kyrkan hus fyller 60 år och att det dessutom är 25 år sedan en stor ombyggnad. Välkommen att umgås, fira och lära!

Floby kyrkans hus är ett nav i Floby pastorat. Den 24 oktober 2019 klockan 19.00 firas ett dubbelt jubileum med tillbakablickar på tillblivelsen och samverkan fram till dagens verksamhet.

Kyrkoherde Klas Lindholm påbörjade 1921 en insamling, som kom att bli beryktad, med syftet att bygga ett församlingshem inne i Floby samhälle. Efter många turer stod det klar 1959 och invigdes av biskop Sven Danell.

Under åren visade det sig att inte samlingssal och lokaler för den växande verksamheten var tillräckliga, utan att också expeditioner för anställda behövdes. Planerna på om- och tillbyggnader tog form, samtidigt som samarbetet med EFS utvecklades. Det nya Kyrkans hus som vi ser det i dag togs i bruk 1994. Därefter har Floby pastorat utvidgats till att omfatta inte bara Floby, utan också Kinneved och Åsarp församling.

När nu Floby Kyrkans hus firar 60 och 25 års jubileum sammanfattar Göran Carlson (tidigare kyrkoherde i Floby pastorat) och Gudrun Nilsson (ordförande i EFS Missionsförening Floby-Göteve) historien och församlingsrådets ordförande Erling Nyman läget idag. En utställning speglar också Kyrkans hus historia.

Välkommen till en intressant och trevlig kväll!