Leva: Konsert med Lutherska Missionskyrkans Kör

Konsert: Leva!

Nyhet Publicerad

Lutherska Missionskyrkans Kör från Göteborg sjunger om sprittande glädje, livets skörhet och allt där emellan.

LEVA: Konsert med Lutherska missionskyrkans kör från Göteborg

Floby kyrka, Lördag 5 oktober, klockan 18.00

Lutherska missionskyrkans kör är en församlingskör som hör hemma i EFS (Evangeliska Fosterlands-stiftelsen) på Vasagatan i Göteborg. Kören består av ca 50 sångare med solister och instrumentalister. Förutom att sjunga regelbundet i gudstjänster hemma i Lutherska missionskyrkan, turnerar man också runtom i landet. Lutherska missionskyrkans kör har sedan 1990 letts av musikerna Johanna och Sven Fridolfsson som även komponerar och arrangerar merparten av körens sånger. Flera körmedlemmar skriver sångtexter.

Denna unika församlingskör har släppt tolv skivor. Alltid med eget nytt material där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men även läsarsånger och psalmer i nya arrangemang. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.

Läs mer om kören, och lyssna på hur de låter, på lutherska.nu/lmk

Lutherska Missionskyrkans Kör