Hej kyrkomusiker!

Är du utbildad kyrkomusiker eller snart på väg att bli det? Vill du arbeta i ett välkomnande landsbygdspastorat? Vi erbjuder ett vikariat under ett år då en av våra musiker kommer att vara föräldraledig. Efter perioden finns möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Välkommen att söka tjänsten som kyrkomusiker 65% i Floby pastorat.

Vi erbjuder dig en god och välkomnande arbetsgemenskap med tre musiker, tre präster, diakon, församlingspedagog, barn-och ungdomsledare, kanslister, kyrkvaktmästare och kyrkogårdsarbetare. Här finns engagerade förtroendevalda och många ideella medarbetare, vacker natur, en rik kulturhistoria och goda pendlingsmöjligheter längs med Västra stambanan mellan Göteborg och Skövde.

Floby pastorat ligger sydväst om Falköping på den vackra Falbygden. Pastoratet består av tre församlingar med 17 kyrkor, varav tio är från 1100-talet. Vi har 18 olika orglar (en i Kyrkans hus i Floby) och fyra flyglar, varav en Steinway i Åsarps kyrka och en Kawai i Floby kyrka.

Pastoratet har en omfattande musikverksamhet med gudstjänster av olika slag, förrättningar, konserter, lunchandakter, sommarmusik, körer med mera. Som musiker hos oss spelar du i kyrkor, församlingshem, på äldreboenden, på skolavslutningar och på olika samlingar med barn, ungdomar och konfirmander. Vi ser gärna att du är med och utvecklar vår viktiga körverksamhet och du kommer att kunna utforma tjänsten utifrån dina egna kompetenser och intressen.

Om vi trivs med varandra finns det möjlighet till tillsvidareanställning 100% efter vikariatet på grund av kommande pensionsavgångar.

Läs mer om Floby pastorat i Församlingsinstruktionen

Skicka in din ansökan redan idag eller senast 30 november till
floby.pastorat@svenskakyrkan.se

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.