Corona Flobyhjälpen

Behöver du hjälp med att handla? Vi hjälper dig – tillsammans är vi starka!

Corona Flobyhjälpen är en tjänst för dig i Floby med omnejd som tillhör en riskgrupp och uppmanats att undvika sociala kontakter, eller som befinner dig i hemkarantän, och som behöver hjälp med att handla mat i affären, hämta ut mediciner på apoteket eller något annat.

Tjänsten startades den 16 mars 2020 av två privatpersoner, Saeel Alaini och Pia Cornelius, samt Stefan Klint som är kyrkoherde i Floby pastorat. Tjänsten bygger på ideellt engagerade och administreras av Svenska kyrkan i Floby i samverkan med Ica Nära Floby.

Så här fungerar det:

• Du som behöver hjälp med något kontaktar Floby pastorats expedition under dagtid  09.00-12.00 och kl. 13.00-15.00 på telefon 0515-72 38 86. Det går även i akuta fall att ringa 0709- 45 03 64 eller 0515-72 38 31.
  • Du blir kontaktad av en person som är godkänd av Svenska kyrkan och som utför handlingen.
  • Utföraren kontaktar dig via telefon i affären och bekräftar inköpet samt tiden för leveransen.
  • Utföraren lämnar matkassen samt kvitto utanför dörren.
  • Svenska kyrkan betalar inköpet via faktura och du betalar sedan den överenskomna summan via swish bankgiro eller kontanter.
  • Corona Flobyhjälpen garanterar att utförarna så långt vi känner till är friska och iaktar de hygienrutiner som krävs för att inte sprida någon form av sjukdom vidare.

Skriv ut informationen här! (öppnas i nytt fönster)