Komminister 100%

Tillsammans i Finspångs församling arbetar vi för att ha ett levande gudstjänstliv med fokus på söndagens mässa i församlingens liv och arbete. Utmaningar som vi står inför är att ha fler ideella i församlingsverksamheterna, att möta upp och bjuda in de som flyttar in i församlingen till våra mötesplatser och verksamheter och att få fler att vilja döpas.
Tjänsten har särskild inriktning på att möta de vuxna i församlingen: både de som söker fördjupning och de som är nyfikna på kristen tro, men som kanske har liten
relation till församlingen.

I tjänsten ingår:
• gudstjänster.
• förrättningar.
• vuxenundervisning.
• andakter på grupp- och omsorgsboenden.
• samtalsgrupper som sorgegrupp.

Du har även möjlighet att påverka tjänstens utformning utifrån egen kompetens och intresse.
B-körkort erfordras och tillgång till bil.
Tillträde efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV, senast den 12 november.

Skicka din ansökan till:
finspangs.forsamling@svenskakyrkan.se
För mer information om tjänsten:
Kontakta komminister (chef vigningstjänsten) Margareta Ridderborger 0122-857 03 eller kyrkoherde Pär Österlund 0122-857 07
margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se
par.osterlund@svenskakyrkan.se