Musiker till Finspångs församling

Skapa musik i Finspångs församling! Fantastiska orglar, ett motiverat arbetslag och en inkluderande gemenskap väntar på dig.

Finspångs församling vill skapa en inkluderande och välkomnande gemenskap för alla. Nu söker vi en musiker som vill vara med och förnya församlingslivet tillsammans med oss.

Vi har ett rikt musikliv med hela sex körer för vuxna och fyra barnkörer. I församlingen finns 11 orglar varav två är kororglar. Folkströms kyrkas unika orgel är tillverkad så tidigt som 1700 av orgelbyggaren Johan Agerwall i Linköping och har helt bevarad originalfasad. I Risinge kyrka står en Åkermanorgel med tre manualer och 32 stämmor.

Din viktigaste uppgift som musiker i Finspångs församling är att berika gudstjänsterna med sång och musik. Det gör du genom att fylla kyrkorna med ditt orgel- och pianospel samt genom att leda två av församlingens körer.

Som musiker hos oss får du ett motiverat arbetslag och en trygg miljö där idéer och utveckling uppmuntras. I arbetslaget finns tre musikerkollegor att bolla och förverkliga idéer med.

I vår församling är kyrkan en plats där man känner sig hemma, sedd, förstådd och bejakad. Genom våra värderingar vill vi bidra till möjligheten för människor att leva det goda livet i Finspång. Vi vill finnas där människors vägar möts och korsas som en naturlig del av vårt samhälle. För att trivas som musiker i Finspång behöver du vara öppen för nya sätt att verka som kyrka.

Tjänsten är på deltid (50–75 %) och passar dig som samtidigt är frilansande musiker, vill vidareutbilda dig eller gå ner i arbetstid.

Ansvarsområden

 • Vara med och utveckla musik- och gudstjänstlivet i Finspång
 • Utforma konserter och musikgudstjänster
 • Leda två av församlingens körer
 • Förmedla Svenska kyrkans tro och liv genom musiken

Kvalifikationer

Finspångs församling lägger stor vikt på vem du är som person men för att få rätt förutsättningar att lyckas som musiker hos oss behöver du ha:

 • Orgel- och pianokompetens
 • Erfarenhet av att leda kör och kyrkomusikerutbildning är inga krav men meriterande

Personliga kompetenser

 • Influerar och inspirerar
 • Resultatorienterad
 • Planerar och strukturerar
 • Ödmjukhet
 • Samarbete
 • Flexibilitet

Varför välja Finspångs församling?

Finspångs församling strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats genom att värna om en god arbetsmiljö med hög delaktighet. Vår organisation bygger på öppenhet, ärlighet och integritet. Här får du möjlighet att arbeta i en innovativ församling som söker nya vägar för Guds rikes utbredande i en föränderlig värld.

Som musiker hos oss får du en konkurrenskraftig lön och ett starkt förmånspaket.

Det är fantastiskt att bo i Finspång men vi har behagliga pendlaravstånd från både Norrköping och Linköping.

Finspångs församling har i denna rekrytering valt att samarbeta med Awexia Executive Search. Alla frågor om tjänsten hänvisas till våra executive search partners Joel Ingmarsson, joel.ingmarsson@awexia.com
och Ida Edlund, ida.edlund@awexia.com, +46 (0) 72-212 23 59.

Skicka in din ansökan här

Om du uppfyller kriterierna ovan blir första steget i processen att genomföra två tester: ett problemlösningstest (Matrigma) och ett personlighetstest (MAP). Därefter gör vi ett första urval för att gå vidare till intervju. Vi använder testverktyg tidigt i processen för att säkerställa att alla kandidater får visa så mycket av sin potential som möjligt.