Jazz i kyrkan / Jazzia kirkossa

Sanna Ruohoniemi & Bändi

Vid två tillfällen får vi höra Sanna Ruohoniemi och hennes band: Söndagen den 13. oktober kl 15 är det Konsert i Finska kyrkan och söndagen den 20. oktober är det Jazzmässa kl 15. Fritt inträde!

Sanna Ruohoniemis musik har hyllats av kritiker runt om i Europa. Steget för jazz in i Finska kyrkan kan tyckas långt men är naturligt i det här fallet med tanke på att den Stockholmsbaserade jazzvokalisten har rötterna i finska Österbotten och dessutom har jobbat som kyrkomusiker.

Konsertti su 13. lokakuuta klo 15 ja Jazzmessu sunnuntaina 20. lokakuuta klo 15. Vapaa pääsy!

Sanna Ruohoniemen musiikkia on saanut tunnustusta kaikkialla Euroopassa. Jazzin askel Suomalaiseen kirkkoon voi tuntua pitkältä, mutta tässä tapauksessa hyvin luontevalta, sillä Tukholmassa asuvalla jazzlaulajalla on juuret Pohjanmaalla ja hän on lisäksi toiminut kirkkomuusikkona.