PÅSKVANDRINGAR I FÖRSAMLINGENS KYRKOR

Inför påsk har flera hundra elever i kommunen fått tillfälle att besöka flera av församlingens kyrkor, för att lära sig mer om varför vi firar påsk.

Barnen har fått ta del av påskberättelsen genom att lyssna, se, känna, lukta och uppleva olika saker.

Gripande och stämningsfull musik av Bach och Benny Andersson spelades. Guiden fick sina fötter tvättade och den första nattvarden visades. Många fick träffa den barske Pontius Pilatus, en sovande lärjunge, tuppen som gol efter att Petrus förnekat att han kände Jesus.

Barnen fick korsfästelsen förklarad med törnekronan, svampen med surt vin som luktade illa samt se en jättelång gammal rostig spik och en hammare. Jesu moder Maria, var vid korsfästelsen och berättade och sörjde sin älskade son.

På tredje dagen uppstod Jesus och vid graven fick barnen träffa ängeln som visade att graven var tom, endast tyglindorna fanns där. Balsam och kryddor fanns vid graven som kvinnorna glömt kvar efter de fått veta av ängeln att Jesus lever, han har uppstått från de döda.

Han lever, ja han är sannerligen uppstånden.