Digital gudstjänst/dansmässa på Annandag pingst

Dansmässan Den stora berättelsen på annandag pingst

Dansmässan Den stora berättelsen som firas i domkyrkan på annandag pingst är lokalproducerad, såväl musik och dans som textstycken har skapats av personer i Karlstads stift:

Musiken är komponerad av Anders Göranzon och Pär Jorsäter och framförs av Wermland Opera. För förkunnelsen står Hans Kvarnström som tillsammans med Cecilia Hardestam utarbetat rörelserna.

 

Något mer om mässan

Mässan togs fram inför den stora lärandefestivalen i Karlstad november 2019. Så här berättar upphovspersonerna:

”Mässan tar upp en tråd i Bibeln, där vi betonar skapelsen och vishetstraditionen och Jesus som en framkomlig väg för en bättre värld.

Många av danserna är sprungna ur glädje över att vi tillsammans kan bygga ett bättre liv, fast det är krångligt att vara människa och trots att vi ställer till det väldigt mycket. Det är hoppfullhet vi vill förmedla, en hoppfullhet som inte räds för det komplexa i att vara människa.”

 

Dansmässan, där fem dansare deltar i cirkeln, sänds digitalt och går att se via Karlstads pastorats hemsida https://www.svenskakyrkan.se/karlstadspastorat/webb-tv-gudstjanst-i-karlstads-domkyrka  samt glimt.se Dessutom, inom Värmland, på glimt TVs kanal.

 

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Glimt tv där gudstjänsterna tidigare har sänts har tyvärr avslutat sina sändningar i kabeltvnätet. Nu kan du endast se gudstjänsten här på hemsidan.