Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Bli volontär!

Vill du bli volontär? Farsta församling håller på att göra en nystart med arbetet för att hjälpa nyanlända människor att komma in i det svenska samhället Nu behöver vi din hjälp eller kanske känner du någon som skulle vilja vara med och engagera sig för att hjälpa nyanlända? Tillsammans känner vi många personer som skulle vilja vara med och bidra.

Bi behöver volontärer till följande verksamheter:

Ge hjälp och råd om livet i Sverige
På onsdagar klockan 17.00–19.00. Vi håller till på Farsta transitboende (Mårbackagatan 21). Rådgivningen ges i samarbete med nätverket Goda grannar.
Den viktigaste egenskapen för att jobba med detta är att man är nyfiken och vill lära sig mer. Det är bra om volontären gillar att ta reda på saker och är van med myndighetskontakter.

Språkcafé
I Sköndals församlingshem på tisdagar klockan 19.00 – 20.30 anordnas Språkcafé.
I detta uppdrag gäller det att vara social och vilja lära känna nya människor. Om du gillar språk eller har erfarenhet av att undervisa är det guld värt.

Svensk kompis
Här försöker vi att matcha intressen hos den nyanlända personen och volontären. Engagemanget kan vara alltifrån till att gå och ta en fika till att mötas upp regelbundet under en längre period, allt efter hur bra man trivs med varandra.

Ansök om att bli volontär redan idag! Hör av dig till:
Magnus Ahlqvist, Diakoniassistent

Susanne Montin, Församlingspedagog