Samtal med präst eller diakon

Samtala om det som är viktigt för dig. Det kan kännas bra att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och kan ge professionellt stöd. Det kan ge dig nya sätt att se på din situation.

Det finns möjlight att prata med en präst eller en diakon i församlingen. För präster och diakoner är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon.
Du kan nå präst eller diakon genom att ringa församlingens reception på tfn 08-683 63 00.

Präst nås måndag-fredag 09.00-12.00
Diakon nås måndag-fredag 09.00-13.00

Med präster och diakoner kan du samtala om det som är viktigt för dig. Det kan vara alltifrån livets mening, personliga relationer, tro etc. Diakonerna kan även ge stöd i kontakten med olika myndigheter, vårdinstanser och organisationer. Du kan höra av dig närsomhelst på året. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.